Põlva/Arcwood jõudis nelja parema hulka

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti karikavõistlustel käsipallis selgusid meeste hulgas kõik neli finaalturniirile pääsejat. Täna alistas Põlva/Arcwood teistkordselt SK Tapa ja kohtub poolfinaalis Põlva Servitiga.

Meistriliigas mängiv SK Tapa oli avakohtumisest Põlvast kaasa võtnud kaheväravalise defitsiidi. Avaminutitel läksid külalised neli korda ette, kuid tapalastel oli vastuvärav igal puhul olemas. Kuniks Rasmus Käo ja Raido Peedomaa tabamused andsid 14. minutil Põlva/Arcwoodile 6:4 edu.

Viis minutit hiljem suurendas Harri Oberg vahe kolmele väravale, kuid kuus järgmist minutit hoidis Tapa oma puuri puhtana. Vahur Oolup tabas kaks korda ja Endrik Jaanis korra ning tablool oli 10:10 viik.

Siis oli jälle põlvalaste kord. Käo, Peedomaa ja Oberg saatsid vastaste väravasse kolm vastuseta palli ning vaheajale mindi 13:10 eduseisus.

Teise pooltunni algul kasvatas Peedomaa vahet, ent siis tabas Gert Trofimov kahel korral ja Tanel Kari viskest tuli seisuks 13:14.

Peagi jäi Tapa aga kaheksaks minutiks väravata ja 42. minutil viskas Margo Piksööt tabloole senise suurima vahe, kui Põlva/Arcwood juhtis 19:14.

Kodumeeskonna tagaajamine läks vaevaliselt ja viimast kümmet minutit alustati seisul 22:18. Ivary Volkov ja Jaanis vähendasid vahet, Piksöödu tabamuse järel viskas Oolup kaks väravat ja 56. minutil oli vahe ühepunktiline. Enamaks noortel tapalastel jõudu ei jätkunud ning peamiselt kogenud palluritest koosnev Põlva/Arcwood võttis skooriga 29:23 mängu ja ka veerandfinaalvõidu.

Põlvalaste jaoks on tegu 2015. aasta saavutuse kordamisega, sest siis jõuti TunMani nime all karikavõistlustel nelja parema hulka ja saavutati seal kolmas koht.

Tartus loositi paaridesse ka kahe nädala pärast Põlvas toimuva karikasarja finaalturniiri poolfinalistid. Laupäeval, 1. detsembril kohtub Põlva/Arcwood karikakaitsja Põlva Servitiga ning teises poolfinaalis lähevad vastamisi HC Tallinn ja Viljandi HC.

Finaal- ja pronksimäng toimub 2. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles