Esiliigas juhib täiseduga Põlva/Arcwood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtlane esiliiga pakub võitluslikke ja tasavägiseid mänge. Hetk kohtumisest Põlva/Arcwood – HC Tallas. FOTO: Helin Potter
Ühtlane esiliiga pakub võitluslikke ja tasavägiseid mänge. Hetk kohtumisest Põlva/Arcwood – HC Tallas. FOTO: Helin Potter Foto: Helin Potter

Eesti käsipallimeistrivõistluste meeste esiliigas lõppes nädalavahetusel viies voor. Põhiturniiri on mängitud pisut enam kui kolmandik. Täiseduga juhib Põlva/Arcwood, ent veidi üllatuslikult on teisel kohal esiliiga noorim tiim Viljandi spordikool ning tiitlikaitsja Tartu Ülikool paikneb alles tabeli viiendal astmel.

Esiliiga tähtsusest nii noortele kui harrastuspalluritele on viimasel ajal rääkinud mitu Eesti tipptreenerit. Käimasolev hooaeg tõestab, et põnevaid mänge ja haaravat heitlust on enam kui küll. Seni peetud 20 kohtumisest 11 lõppes kas viigiliselt või jäi kahe vastase vahele kolmeväravaline ja väiksem vahe. Nädalavahetuse viiendas voorus ei tekkinud suuremat kui kaheväravalist vahet üheski mängus.

Kõige kõrgemate eesmärkidega alustanud ja tiimi tugevdanud Põlva/Arcwood on praegu ainus klubi Eestis, kes sel hooajal vaid võite tunnistanud. Kõigis üheksas liiga- ja karikamängus oldi vastasest üle. Järgmisena seisab ees kõvem pähkel, kui karikavõistluste poolfinaalis tuleb laupäeval kohtuda valitseva Eesti meistri Põlva Servitiga.

Lihtne pole mullu esiliigas kolmanda kohaga leppinud põlvalastel siiski olnud, sest tõsiselt hakati suursoosikule vastu igas voorus. Viimati andis Põlva/Arcwoodile kõva lahingu mullu esiliigas viimaseks jäänud HC Viimsi, kaotades 27: 29. Liigaliidri ridades on heas viskehoos Eesti ekskoondislane Raido Peedomaa, kelle arvel seni 39 väravat.

Tiitlikaitsja Tartu Ülikool alustas hooaega küll võiduga, ent kaotas siis kolm kohtumist järjest. Pühapäeval anti teisel poolajal käest neljaväravaline edu HC Kehra/Primendi vastu ning lepiti 37: 37 viigiga. Kui allajäämine Põlva/Arcwoodile polnud üllatus, siis võõrsil saadud kaotused HC Tallinn 2 ja Tallinna Oskari käest pisut küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles