Võrumaa meistrite käsitöö loob Riigikogus jõulumeeleolu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa arenduskeskuse kultuurispetsialist Aigi Pall ja turismikoordinaator Kadri Moppel Riigikogu käsitöö näitus-müügil.
Võrumaa arenduskeskuse kultuurispetsialist Aigi Pall ja turismikoordinaator Kadri Moppel Riigikogu käsitöö näitus-müügil. Foto: Lisanna Elm

Esmaspäeval avati Riigikogus 18. korda Võru maakonna meistrite käsitöö näitus-müük. Sündmust veavad eest kohalikud käsitöölised koostöös SA Võrumaa Arenduskeskusega.

Selle aasta näituse märksõna on IVA ehk omanäoline toode, mille on valmistanud eriline inimene ja mis kannab endas kohalikke väärtusi. Iga külastaja saab otsustada, milline Võru maakonnaga seotud IVA teda enim kõnetab.

Näitus-müügi avas Riigikogu esimees Eiki Nestor. Võrumaa delegatsiooni nimel tervitas kohalolijaid SA Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. "Riigikogu käsitöö näituse traditsiooni jätkumine on oluline. Ühtpidi on see võimalus meie tublidel käsitöölistel oma erilisi tooteid pakkuda, teisalt saame Riigikogu liikmetele tutvustada meie maakonna rikkalikku kultuuri," ütles ta.

Toots lisas, et tänusõnad lähevad kindlasti Riigikogu juhatusele, kes on lahkelt 18 aastat lubanud oma ruumidesse käsitööd pakkuma ning ka käsitöölistele, kes näituse ettevalmistamist ja toimumist eest veavad.

Näitus-müük jääb Riigikogus avatuks 5. detsembrini.

Lisaks näituse avamisele võttis delegatsioon osa maaelukomisjoni istungist, kus toimus tasuta maakondliku bussitranspordi arutelu. Hiljem kohtuti Kagu-Eesti Riigikogu saadikutega, arutleti maakonna jaoks olulistel teemadel: teed, taristu olukorra parendamine, tööstus- ettevõtlusalade ühtlane areng.

Pärastlõunases kavas oli kohtumine Euroopa Komisjoni esinduse Eestis asejuhi Katrin Höövelsoniga, kes andis ülevaate Euroopa arengusuunadest ja eelinfot uue eelarveaasta rahastamise kavast. Päeva lõpetas kokkusaamine Eesti Linnade ja Valdade Liidu esindaja Jüri Võigemastiga. Teisipäeval külastati Ämari lennubaasi.

Võru maakonna delegatsiooni kuulusid Antsla, Rõuge, Setomaa, Võru valla ametnikud, töötajad ja volikogude esindajad ning SA Võrumaa Arenduskeskuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles