Koostöö ülikooliga avardab Räpina õppurite võimalusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsekoolide esindajad Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseniga lepinguid allkirjastamas
Kutsekoolide esindajad Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseniga lepinguid allkirjastamas Foto: Meelike Kruusamäe / Räpina aianduskool

Eesti Maaülikooli koostööpartnerite tänuürituse käigus sõlmiti ülikooli ja Räpina aianduskooli vahel koostööleping.

Leping loob selgema raamistiku koostööks mitmes mõlemat osapoolt huvitavas valdkonnas. Nii saavad Eesti Maaülikooli (EMÜ) õppejõud ja aianduskooli õpetajad vahetada uuemaid teadmisi ja oskusi, osaleda vastastikku õppetöö läbiviimisel ja näiteks lõputööde juhendamisel.

Maaülikooli õppejõududel ja tudengitel on võimalik kasutada Räpina aianduskooli õppe- ja praktikabaase, et mitmekesistada ülikooli praktilist õppetööd. Samamoodi saavad aianduskooli õpetajad ja õpilased võimaluse kasutada EMÜ õppe-, teadus- ja praktikabaase. Lisaks sellele korraldatakse koostööleppe kohaselt ühiseid täiendkoolitusi ja viiakse koos läbi karjääripäevi nii ülikoolis kui aianduskoolis.

Koostööleping muudab kutseõppeasutuse lõpetajatele kõrghariduse omandamise lihtsamaks. Sarnase koostöölepingu sõlmisid maaülikooliga Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, Järvamaa kutsehariduskeskus ja Luua metsanduskool.

Lepingu allkirjastasid Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom ja Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles