Toidupanga jõulukuistel kogumispäevadel hangiti 37 070 kilo toidukaupa

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kevadine kogumispäev Pärnus.
Toidupanga kevadine kogumispäev Pärnus. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädalavahetusel, 7. ja 8. detsembril toimusid Toidupankade selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad. Kokku annetati poekülastajate poolt 37 070 kilo toidukaupa puuduses elavate inimeste jaoks. Toidukogumispäevad toimusid 48 toidupoes üle Eesti, esindatud olid valik Prisma, Rimi, Selveri, Maksimarketi, Konsumi ja Maxima kaupluseid. 

Toidukogumispäevad on Toidupanga üle-eestiline heategevusaktsioon, mida korraldatakse kaks korda aastas. Selle aktsiooni käigus inimeste annetatud toidukaubaga saab aidata suurt hulka abivajajaid. Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal - 12 osalenud kaupluse peale kokku 17910 kilo toidukaupa. Pärnus annetasid 5 toidupoes head inimesed 3800 kilo ja Rakvere 3 toidupoes annetasid inimesed 2080 kilo toitu. Kõige populaarsemate annetatud toidukaupade pingerida jäi samaks. Kõige rohkem annetati  kuivained (pudrumaterjal, tangained), kokku 6910 kilo. Kuivainetele järgnes pasta- ja makaronitoodete kategooria, mida annetati kokku 5940 kilo. Kolmandal kohal olid purgisupid ja purgitoidud, mida annetati 4860 kilo.

Eesti Toidupank tänab kõiki heatahtlikke vabatahtlikke ja toidu annetajaid, kelle abiga koguti üle Eesti puuduses elavate perede jaoks toiduaineid. Suur tänu osalenud kauplustele, kes meie aktsioonist osa võtsid ja meie vabatahtlike meeskondi toidupoodides abistasid ja toetasid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles