«Rampsu raamatukogu» jõudis ka Savernasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal jõudis Savernasse «Rampsu raamatukogu» nime kandev lugemiskeskus.
Sel nädalal jõudis Savernasse «Rampsu raamatukogu» nime kandev lugemiskeskus. Foto: Põlvamaa portaal

Sel nädalal jõudis fondi Aitan Lapsi projekti «Aitan lapsi lugema» raames Põlvamaale Savernasse «Rampsu raamatukogu» nime kandev lugemiskeskus. Tegu on põneva mitmeotstarbelise riiuliga, mille kujundasid Eesti kunstiakadeemia üliõpilased.

«Rampsu raamatukogu» saab olema 26 raamatukogus üle Eesti. Põlvamaalt valiti välja Saverna raamatukogu, mille juhataja Tiina Hoop on väga tugev laste lugemise arendaja. Koos riiuliga jõudsid raamatukokku kinkeraamatud Soome instituudilt ja Eesti lastekirjanduse keskuselt, kirjutas Põlvamaa portaal.

«Rampsu raamatukogu» avati koos Saverna noortekeskusega. Ühiselt uudistati riiulit mitmest küljest. Siin on laudised raamatute paigutamiseks, põnevad kapikesed, väike näitusepind joonistustele, tahvel kirjutamiseks-joonistamiseks ja muudki põnevat. Riiulil on rattad ja selle võib viia sinna, kus parasjagu kõige mõnusam ja parem tundub.

Avamisel osales Kanepi valla kultuuri- ja haridusnõunik Kerli Koor. Keskraamatukogu lastetöö spetsialist Sirve Valdmaa õnnitles Tiina Hoopi kingituse puhul ja kinkis omavalmistatud tähemängu, mis ka kohe läbi mängiti.

Talvise koolivaheaja järel (alates 7. jaanuarist) saab alguse Soome kogemustel põhinev programm «Lugemisisu». Lapsed saavad «Rampsu raamatukogust» valida uudiskirjandust ja läbilugemise järel täita lugemispassid. Programmi sisuks on ka loomingulised ülesanded. Kevadel (programm lõpeb 15. mail) saavad kõik passi täitnud lapsed lugemisdiplomi. Sügisel alustatakse programmiga uuesti.

Projekti peamine koostööpartner on Eesti lastekirjanduse keskus, maakondades kureerivad projekti keskraamatukogude lasteraamatukoguhoidjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles