Uskumatu julmus: tugikeskusesse pöördus 51 aastat koduvägivalda talunud naine (4)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Valgamaa naiste tugikeskuse juhataja Kairi Jakustandi sõnul on teavitusest kasu olnud, sest nende juurde jõuab viimasel ajal raskeid kannatusi talunud naisi. Ühel juhul talus naine vägivalda 51 aastat.
 

Jakustand ütles, et keskus abistab praegu aastas umbes 70–80 naist ning kümne aasta jooksul on sealt abi saanud üle 800 naise. Kasvanud teavitus on eesmärki täitnud. «Viimasel ajal on raskeid lugusid välja tulnud. See ongi ilmselt tingitud sellest, et nüüd on nii palju teavitust olnud, lähisuhtevägivallast on palju räägitud. Et ei ole vaja kannatada.»

Juhataja lisas, et nende juurde on hakanud jõudma isegi 80ndates eluaastates naised. Ühel juhul oli naine pidanud nii vaimset kui füüsilist vägivalda taluma pool sajandit. Lõpuks pani teda politsei poole pöörduma tapmiskatse. «Naised on väga kannatlikud. Liiga kannatlikud. Hästi palju on viimasel ajal kliente, kes on väga kaua olnud sellises suhtes. Meile saabuvad 80-aastased naised ja seda on üpris tihti viimasel ajal. Meil on olnud klient, kes on kannatanud 51 aastat lähisuhtevägivalla all.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles