Galerii ja video: korteris puhkenud tulekahju tagajärjel sai naine kannatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 8.46 sai häirekeskus tulekahjuteate Valgast Uue tänava korterelamust. Päästjad tõid suitsu täis korterist välja 84-aastase naise, kes toimetati haiglasse.

Päästjad kutsus välja samas hoones kõrvaltrepikoja korteris koos lastega viibinud ema, kes tundis suitsu- ja kõrbehaisu. Põleng sai alguse puitmaja teiselt korruselt, kus elas vanem naine. Päästjate saabudes levis hoone mõlemast küljest suitsu ning akna taga oli näha ka leeke.

Kohale saabunud päästjad sisenesid kohe korterisse, kus põrandal põlesid riided ja praht. Päästetööde juhi sõnul tõid suitsusukeldujad korterist välja kontaktivõimetu naise. 84-aastane vingu sisse hinganud naine anti kiirabile üle. Kiirabiautos ta toibus ning ta viidi edasi Valga haiglasse. Teised inimesed teadaolevalt kannatada ei saanud.

Korterist leiti üks hukkunud ja üks elus kass. Naaberkorterist, kus inimesi kodus ei olnud, hüppas ukse avamisel välja koer. Päästetud kass anti üle varjupaiga töötajatele. Koera võttis ajutiselt enda juurde abivalmis naine naabertrepikojast.

Tulekahju kustutati lõplikult kella kümneks. Põlenud tuba sai tahmakahjustusi. Päästjad leidsid sulanud suitsuanduri, kuid selle häiret ei olnud keegi kuulnud ning tõenäoliselt ei olnud häireseade töökorras. Korteri põrandal vedeles palju riideesemeid ja muud põlevmaterjali. Päästetöö juht Alar Vaarendi sõnul oleks tulekahju öisel ajal lõppenud kindlasti rohkemate ohvritega.

«Tänu tähelepanelikele naabritele avastati põleng seekord algjärgus. Tulekahju varajaseks avastamiseks ja inimeelude säästmiseks peab igas elamus olema aga töökorras suitsuandur ja selle töökorras olekut tuleb regulaarselt kontrollida,» ütles Vaarend.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et ühest põlengu põhjust ei õnnestunud esialgu määrata. Põhjust otsis ka politsei, kuid nemadki ei suutnud seda kohe tuvastada, sest põrand oli ühtlaselt prügi täis. «Põrandal oli palju kraami. Miski selle süütas. Aga jäi lahtiseks, kas see võis olla lahtine tuleallikas või võis tegu olla elektriseadmega, sest seal oli ka elektriradiaatoreid,» ütles Kiik.

Sündmuspaigal viibisid Valga, Tõrva päästekomando meeskonnad ning Karula vabatahtlikud päästjad.

«Kortermajas sõltub iga elaniku ohutus suuresti ka naabri käitumisest. Üksi elavaid vanemaid inimesi, kes ise oma kodu ohutuse tagamisega toime ei tule, peaksid lähedased ja naabrid abistama või pöörduma selleks omavalitsuse poole. Päästjate tasuta tuleohutusalase kodunõustamise saate tellida päästeala infotelefonilt 1524,» lisas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles