Sajandi suurima ühistantsu ettetantsijate arv küündib üle 5000

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM

31.detsembril toimub EV100 juubeliaasta lõppemise puhul üle-eestiline «Eesti tantsib» ühestantsimine, millega on praeguseks liitunud juba enam kui 5000 ettetantsijat. Lisaks 16 ühestantsimise linnale toimuvad üle Eesti veel mitmed omaalgatuslikud tantsuaktsioonid.

EV100 algatuse «Eesti tantsib» projektijuhi Raido Bergsteini sõnul on juubeliaasta lõpu ühestantsimine innustanud ootamatult paljusid inimesi üle Eesti. «Proovid on tehtud ning 31. detsembril kell 14 ootavad linnaväljakutel üle Eesti enam kui 5000 ettetantsijat, kes kõigile jõukohaseid tantsusamme õpetavad. Loomulikult võib tantsurõõmu ka oma kodus valla lasta ja ühestantsida,» ütles Bergstein.

Avalik «Eesti tantsib» ühestantsimine toimub 31. detsembril 16 linnaväljakul üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas, Viljandis ja Haapsalus. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme, ühestantsimine algab kell 15.

Tantsukava on kokku pandud «Eesti tantsib» neljast tantsust. Tantsude koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna, Kenneth Flak ja Liisa Laine. 

31. detsembril toimub 16 linnas üle Eesti ka juubeliaasta lõpupidu «Sajaga edasi, Eesti!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles