Täna avatakse Võru Kesklinna kooli rekonstrueeritud peahoone

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linnapea Anti Allas kesklinna kooli ees mõned kuud tagasi, kui kooli ehitustööd veel käisid.
Võru linnapea Anti Allas kesklinna kooli ees mõned kuud tagasi, kui kooli ehitustööd veel käisid. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Täna avatakse Võru Kesklinna kooli rekonstrueeritud peahoone. Kooli rekonstrueerimine läks maksma 2,8 miljonit eurot.

Avamistseremoonia algab kell 13 koolihoone ees, sellele järgnevalt on võimalik hoonega tutvuda kuni kella 17ni. Lisaks toimuvad saatjaga ringkäigud algusega kell 15 ja kell 16. Kogunemine peahoone fuajees. 

Võru Kesklinna kooli rekonstrueerimine läks maksma 2,82 miljonit eurot, millest Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengufondi toetus on 2,04 miljonit ja Võru linna panus 0,78 miljonit eurot. 

Töid teostati projekti "Võru Kesklinna Kooli rekonstrueerimine" raames, mille otseseks eesmärgiks oli rekonstrueerida Võru Kesklinna kooli peahoone, kaasajastada õpikeskkonda, optimeerida pinnakasutust ning tagada nüüdisaegsed õpitingimused, sh erivajadustega lastele.   

„Kesklinna kooli renoveerimistööde lõpetamine tähendab seda, et nüüd õpivad peaaegu kõik Võru linna põhikooliastme õpilased kaasaegsetes õpitingimustes,“ sõnas linnapea Anti Allas. „See on saanud võimalikuks tänu Euroopa Liidu maksumaksjate suurele toele,“ lisas ta. 

Hoone rekonstrueerimisprojekti koostasid Maaprojekt OÜ  ja Arhitektuuribüroo K+K OÜ. Ehitustöid teostas Semuehitus AS ning omanikujärelevalve teenust osutas Äärejuht OÜ. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles