Mõnd laenutatud raamatut tuleb tagasi oodata üle kümne aasta

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin rõhutas, et eesmärk ei ole hajameelseid lugejaid trahvida, vaid raamatud tagasi saada, et teistelgi oleks võimalus neid lugeda.
Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin rõhutas, et eesmärk ei ole hajameelseid lugejaid trahvida, vaid raamatud tagasi saada, et teistelgi oleks võimalus neid lugeda. Foto: arhiiv

Lõuna-Eesti suuremates raamatukogudes käib paraku inimesi, kes ei vaevu laenutatud teoseid niipea tagasi tooma.

Näiteks Võrumaa keskraamatukogust on üks inimene laenutanud 2005. aasta mais kolm raamatut, mille tagastamise tähtajast on läinud üle juba 4966 päeva ehk 13 ja pool aastat. Viivist on kolme raamatu eest kogunenud üle 297 euro. Võrumaa keskraamatukogu teenindusosakonna juhataja Tuuli Kütt sõnas, et muidugi püüavad nad võlgnikega ühendust saada, kuid sageli ei vasta need inimesed telefonile ega meilidele. «Pikaaegsetele võlgnikele saadame kirjad koju, aga paljudel on aadressid muutunud ja võlgnikku kätte ei saa.»

Trahvist on võimalik pääseda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles