Video: juhtimisõiguseta bemarivend niitis maha valgustiposti (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga linna vahel ringi sõitnud juhtimisõiguseta noormees kaotas oma auto üle kontrolli ja põrutas otsa tänavavalgustuspostile. Vaid paar päeva enne avariid võimsa auto soetanud noorukil tuleb tekitatud kahju korvata.

Laupäeva, 5. jaanuari hommikul pärast kella 7 helistas tähelepanelik valgalane häirekeskusele ning andis teada Valga linnas Kuperjanovi tänaval Valga gümnaasiumi juures pikali rammitud tänavavalgustuspostist.

Valga politseijaoskonna vanemkomissar Kaimar Karm ütles, et õnnetuspaigal enam kedagi ei viibinud ning infole reageerinud politseipatrull asus laupäeva hommikul juhtunu üksikasju välja selgitama. Korrakaitsjad leidsid õnnetuspaigalt mitmeid sõiduki detaile, mis lähemal uurimisel kinnitasid politseinike kahtlust, et posti ramminud sõiduauto on arvatavalt varemgi linnapildis tähelepanu pälvinud BMW.

Kogenud politseinikud, kes tunnevad hästi nii kohalikke noori kui ka nende sõiduvahendeid, selgitasid mõne aja möödudes välja võimaliku juhi, kes avarii põhjustada võis, ning läksid talle ukse taha. Lisaks vaatasid politseinikud läbi nii linna videokaamera salvestise kui ka avariipaiga lähedal asuva kooli turvakaamera salvestise, mis politseinike kahtlust veelgi kinnitas.

«Vestluses 19-aastase noormehega sai selgeks, et juhtimisõiguseta linna vahel BMWga ringi sõitnud mehepoeg kaotas mööda Kuperjanovi tänavat liikudes oma sõiduvahendi üle kontrolli, sattus külglibisemisse ning rammis tänavavalgustusposti. Pärast avariid lahkus nooruk peatumata õnnetuspaigalt,» lausus Karm.

Avariilisest sõidukist jäi maha paar olulise infoga keredetaili, tegu jäi turvakaameralindistustele ning seeläbi õnnestus politseinikel süüdlane kiirelt tabada. Oma süüd lubadeta noormees ei eitanud ja õnneks ta avariis viga ei saanud. Küll aga koorus noormehega pikemalt rääkides välja tõsiasi, et lubadeta mees oli võimsa BMW enesele soetanud vaid päev enne avariid ning omamata sõiduks piisavat kogemust ei lasknud õnnetus end pikalt oodata.

«Ilmselgelt ehe näide sellest, et ettevalmistuseta ja vastava loata juht liiklusesse ei sobi, sest ei oska piisava tähelepanuga talvistesse tee- ja ilmaoludesse suhtuda ega sõita kiirusega, mis oleks sellist avariid aidanud vältida. On õnn, et ohvriks oli vaid metallpost mitte mõni vastu liikunud sõiduauto või teel kõndinud inimene,» lisas Karm.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustasime väärteomenetluse, lisaks tuleb noormehel korvata ka tekitatud kahju.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles