Sõiduk põrutas vastu elektriposti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Valgamaal Õruste külas
Õnnetus Valgamaal Õruste külas Foto: Päästeamet

Valgamaal juhtus esmaspäeval liiklusõnnetus.

Kell 11.03 teatati häirekeskusele, et Valga vallas Õruste külas sõitis auto vastu elektriposti.

Politseinikud selgitasid kohapeal välja, et sõiduautot Škoda juhtinud mees kaotas vahetult enne Õru kurvi oma sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja. Kraavi sõitnud auto paiskus vastu elektriposti ning rullus katusele. Elektriliinid langesid autole.

Õnnetust nägi pealt Kaitseliidu Valgamaa maleva noorteinstruktor Kaimo Vahtra. "Nägin vastutuleva auto tulesid. Seejärel hakkas auto vibama. Juht sai õnneks välja enne kui elektriliinid peale kukkusid."

Nii Vahtra kui avariisse sattunud auto järel sõitnud auto juht jäid oma sõidukiga õnnetuspaigas seisma. "Olime kohal umbes 25 minutit, kuni saabusid politsei ja pääste, teise masina juht pakkus viisakalt kannatanule sooja enda autos."

Kiirelt kohale tulnud elektrikud lülitasid voolu alajaamast välja. Seejärel autole ligi saanud päästjad kõrvaldasid auto akult juhtmed, et tagada tuleohutus.

«Õnneks sõiduauto juht avariis viga ei saanud, ta oli kaine ning kasutas turvavarustust. Kahju korvamisega tegeleb kindlustusselts. Tee sündmuspaigal oli talvine, teed kattis õrn lumekiht,» täpsustas politsei pressiesindaja Ragne Keisk.

Vahtrat häiris aga juhtunu puhul, et aja jooksul, kui politsei ja päästajate saabumist oodati, pidas sõiduki kinni ja pakkus oma abi kõigest kolm autojuhti ja kõik nad rääkisid vene keeles. "Enamus masinaid sõitis mööda kiirust vähendamata. Eestlased, olge ikka hoolivamad oma kaasliiklejate vastu!" pani Vahtra kaasliiklejatele südamele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles