Väärtfilmid jõuavad Valka

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Habemus Papam – Meil on paavst» jutustab uuest paavstist, kes pole valmis pühas rollis olema.
«Habemus Papam – Meil on paavst» jutustab uuest paavstist, kes pole valmis pühas rollis olema. Foto: PÖFF

Valgas antakse tänavu avalöök Pimedate Ööde Filmifestivalile – Valga PÖFFile – 1. detsembril noortefilmiga «Mustkunstnikud».

Valga on PÖFFiga liitunud juba neljandat aastat, võimaldades noortel ja täiskasvanutel vaadata uusi väärtfilme.

Valgaga üheaegselt veel seitsmesse Eesti linna jõudev festival lõpetab põhiprogrammiga 30. novembril Tallinnas ja Tartus. Valga kultuuri- ja huvialakeskuses linastub viis filmi, millest kaks eelkõige suunatud noortele.

Festivali korraldajate ja Valga linnavalitsuse soov on propageerida väärtfilmide kaudu kinokultuuri ja tuua valgalased kinosaali tagasi. Sellel eesmärgil jagas linnavalitsus Valga koolide tublimatele ja aktiivsematele õpilastele ja õpetajatele preemiaks 740 vabapääset erinevatele seanssidele.

"Vaatajad võiksid arvestada, et päevased filmid on mõeldud eelkõige noortele ja õhtused rohkem täiskasvanutele," ütles Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti kultuurinõunik Merce Mäe.

Valga PÖFFi toetuseks on linnavalitsusel planeeritud 1278 eurot ja Eesti Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp toetab ettevõtmist 550 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles