Valgas näeb Eesti ajaloost kõnelevaid tööstusehitisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas näeb näitusel Tõnu Nooritsa (vasakul) ja Uku Põllumäe fotosid.
Teiste seas näeb näitusel Tõnu Nooritsa (vasakul) ja Uku Põllumäe fotosid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valga kultuurikeskuses avatakse täna fotonäitus «TEE» ehk «Tööstusehitised Eestis».

Tööstus seostub paljudele inimestele suure tõenäosusega eelkõige füüsiliste objektide valmistamisega või ehk energiaga.

Samuti tekitab see kujutluspilte tossavatest korstnatest tühermaal, hallist ja morbiidsevõitu metalsest tehismaastikust.

Arhitekt Uku Põllumaa ning fotograafid Tõnu Noorits ja Peeter Paasmäe on otsustanud aga näidata, et see kõik ei pruugi olla nii. Mehed tegid tiiru mööda Eestit, Põllumaa pildistas mobiiltelefoniga, Noorits ja Paasmäe fotoaparaadiga.

Retke tulemusena on sündinud kolme mehe ühine väljapanek veidi teistmoodi ajaloost, mis pajatab sellest, kui mitmekesiseid tooteid on Eestis juba tsaariajast peale tehtud. Rääkimata sellest, et näituselt saab ülevaate suurejoonelistest hoonetest, kus neid tooteid valmistati või valmistatakse, töödeldi või töödeldakse ikka veel.

Näitus on mahukama ehitisteemalise projekti jätkuetapp, mida eksponeeritakse Eesti eri paikades. Ka varasemate etappide töid on Valgas näha saanud. lepm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles