Antsla eakad saavad erilise kaardi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selliseid õnnitluskaarte said kümme aastat tagasi tallinlased. 
Selliseid õnnitluskaarte said kümme aastat tagasi tallinlased. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Antsla vallavalitsus kuulutas välja konkursi leidmaks eakate sünnipäevakaartidele kaunist fotot.

«See oli minu isiklik mõte,» kinnitas vallavalitsuse sotsiaaltöö peaspetsialist Kersti Kõrge. «Meil on vallas ammune tava õnnitleda posti teel saadetava kaardiga eakaid, kel täitub 70, 75 või 80 eluaastat. 80. eluaastast alates teeme seda igal aastal.»

Nii tuli Kõrgel näiteks sel kuul saatmiseks hankida 52 kaarti ja need ka ära kirjutada. «Sellega tegeldes mõtlesin, et miks peaks saatma meie eakatele mingi tavalise kaardi. See võiks olla selline, mille saavad ainult meie valla inimesed.»

Kui palju selliseid kaarte aastas saadetakse, Kõrge täpselt öelda ei osanud, kuid pakkus, et kaardisaajate hulk küünib 700 kanti. Küll teadis ta kohe, et valla vanim elanik sai detsembris 100-aastaseks.

Eelkõige oodatakse konkursil kaasa lööma oma valla rahvast, ent samas võivad osaleda ka huvilised kaugemalt. «Mingeid erilisi piiranguid pole. Oodatud on fotod, ka varasemalt pildistatud, mis sobivad õnnitluseks eakatele inimestele,» ütles Kõrge.

Fotod tuleb saata 1. veebruariks Antsla vallavalitsuse sotsiaaltöötajate e-posti aadressile. Võidutöö autorile on auhinnaks 100-eurone kinkekaart. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles