Põlva Serviti sai Balti liigas magusa võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskondlik hea vaim oli Balti liiga kohtumistes oluline tugi. FOTO: Helin Potter
Meeskondlik hea vaim oli Balti liiga kohtumistes oluline tugi. FOTO: Helin Potter Foto: Helin Potter

Jaanuari eelviimasel nädalavahetusel jätkus käsipalluritel Balti liiga hooaeg Põlvas Mesikäpa hallis, kui Põlva Serviti võõrustas pühapäeval valgevenelaste SKA Minski, saades kirja magusa võidu 29: 24.

Mänguks suudeti end koguda sellisel määral, et viimati neli aastat tagasi võidetud SKA Minsk oli 10. minutist pigem tagaaja rollis.

"Väga positiivne võit. Liidermängijaid oli mitu: Henri Hiiend rünnakul ja kaitses, Eston Varusk toetas oma 18 tõrjega väga oluliselt meeskonda. Üllatajad olid Mathias Rebane ja Martin Grištsuk. Ka Hendrik Varul tegi korralikult oma osa ära," oli peatreener Kalmer Mustingu hinnang.

Tema sõnul oli mängus sisu, mis varem puudu on jäänud. "Oli selline mäng, millist ootasin - oli elavat võitlus, kontsentreeritud tegevust nii kaitses kui rünnakul. Kohati küll tekkis probleeme ja jäime teisel poolajal natuke hätta, kuid võrreldes viimase kolme-nelja mänguga, kus teise poolaja alguses 10-15 minutit hävisime, siis sellist hävingut täna ei olnud, kuigi vastane mängis kiirelt ja olime natuke hädas," oli Musting rahul.

Juba mõnda aega ei olnud Mesikäpa halli kogunenud toetajad näinud sellist kiiret mängutempot ja võitlusvaimu kui pühapäeval. Varuski imelised tõrjed ja mängijate ilusaid väravad innustasid nii meeskonda kui toetajaid, mis pani rahvast saalis ebaeestlaslikult meeskonda toetavaid emotsioone näitama.

Musting tõdes, et reedene mäng ukrainlastega oli nii-öelda soojendusmäng, mis kõige paremini välja ei tulnud ning edukamaks mänguks vajalikke liidreid esile ei tõusnud. "Samas oli juba reedeses kohtumises olemas võitlus- ja meeskonnavaim. Stanislav Kholodiuk ja lisaks Jürgen Lepasson väravas teisel poolajal tegid hea mängu. Võitlusvaimu ja head kaitsetegevust jätkus mõlemasse mängu. Minskiga mängides oli ka vigu juba vähem võrreldes ukrainlastega mängides."

Võidumängus SKA Minski vastu viskasid Serviti mehed väravaid järgmiselt: Henri Hiiend 7, Mathias Rebane ja Hendrik Varul 4, Martin Grištsuk 3, Stanislav Kholodiuk, Ülljo Pihus ja Raiko Rudissaar 2, Eston Varusk, Kristjan Muuga, Henri Sillaste, Alfred Timmo ja Ivan Telepnev 1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles