Võru mees sai raske vingumürgituse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjad said pühapäeva pärastlõunal väljakutse raske vingugaasimürgistusega mehe poole.

Kell 15.38 teatati, et Jüri tänaval asuvas elumajas on 58-aastane mees saanud raske vingugaasimürgistuse. Päästjad mõõtsid õhus kõrge vingugaasi sisalduse: mõõdiku näit oli 190 ppm-i.

Kütteseadme siibrid ja uks jäeti lahtisesse asendisse ja ruumide tuulutamiseks avati aknad. Korteriomanikule anti nõu kütteseadme probleemide selgitamiseks kutsuda kutseline korstnapühkija. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

Päästjad juhivad tähelepanu, et nähtamatu ja lõhnatu, kuid ülimürgise vingugaasi aitab õhust tuvastada vingugaasiandur. Tavaline suitsuandur vingugaasile ei reageeri. Mürgistuse kergele astmele on iseloomulik peavalu, peapööritus, kohin kõrvades, õhupuudustunne, iiveldus, üldine nõrkus ja apaatsus. Mürgistuse süvenemisel tekib motoorsete keskuste halvatus, kusjuures teadvus säilib, st inimene saab aru tekkinud ohu suurusest, tahab ohtlikust keskkonnast väljuda, kuid ei suuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles