Vaata, kes Lõuna-Eesti saadikutest hääletas karusloomafarmide allesjätmise poolt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusloom puuris. Foto on illustratiivne.
Karusloom puuris. Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Riigikogu hääletas karusloomafarmide keelustamise vastu. Loomade eestkostjad jätkavad aga tööd ja esitavad eelnõu uuesti.

Kolmapäeval hääletas riigikogu 28 poolt- ja 25 vastuhäälega ja ühe erapooletuga menetlusest välja 18 parlamendisaadiku esitatud eelnõu, mis näinuks ette karusloomafarmide sulgemise viieaastase üleminekuajaga.

Võru-, Valga- ja Põlvamaalt parlamenti saadikutest hääletasid eelnõu tagasilükkamise poolt Uno Kaskpeit, Anneli Ott, Toomas Paur ja Priit Sibul, avaldades sel moel toetust karusloomafarmide tegevuse jätkamisele. Farmide keelustamist pooldasid Võru-, Valga- ja Põlvamaalt valitud saadikutest Liina Kersna ja Inara Luigas. Maire Aunaste, Kalvi Kõva ja Heimar Lenk hääletusel ei osalenud, Hanno Pevkur ja Ants Sild aga puudusid istungilt.

Eestis karusloomafarmide vastast kampaaniat eestvedav loomade eestkoste organisatsioon MTÜ Loomus tõdeb, et lõpptulemus oli küll oodatav, kuid karusloomafarme mittepooldavate saadikute arv on tõusnud. Loomus lubab, et eelnõu jõuab ühena esimestest kindlasti ka uue Riigikogu koosseisu lauale.

Loomuse tellitud uuringu kohaselt ei poolda 69 protsenti Eesti inimestest loomade kasvatamist ning hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil. Rahvusvaheline petitsioon karusloomafarmide keelustamiseks Eestis on kogunud üle 50 300 allkirja.

Karusloomafarmid on keelustanud Inglismaa, Põhja-Iirimaa, Austria, Belgia,Tšehhi, Horvaatia, Holland, Serbia, Makedoonia, Brasiilia, Bosnia ja Hertsegoviina, Sloveenia, Saksamaa liidumaad Baier, Hesse, Nordrhein-Westfalen ja Schleswig-Holstein, osaliselt Švetsi, Taani, Rootsi, Uus-Meremaa ja USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles