Valgas süttis varahommikul elumaja

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskusele laekus täna kell 7.30 teade, et Valgas linna servas asuvas Tambre elamupiirkonnas Nelgi tänaval põleb kahekorruseline elumaja. 

Päästjate kohale jõudes lõõmas maja leekides ja majja sisenemine ohtlik. Eriti intensiivne oli põleng hoone teisel korrusel, kust leegid ka välja olid löönud.

Majaomanik oli ise põlevast hoonest välja saanud ja ta toimetati terviskontrolliks haiglasse.

Tulekahju Valgas Nelgi tänaval
Tulekahju Valgas Nelgi tänaval Foto: Arvo Meeks

Kuna maja välisseinad on plekiga kaetud, raskendab see ka päästjate tööd hoone kustutamisel. Nii jätkusid kustutustööd veel ka keskpäeva paiku. Päästjad eemaldasidki siis seintelt plekki, et põleng kontrolli alla saada.

Päästjate tegutsemise tegi keerulisemaks asjaolu, et kuna tegu oli suvilapiirkonnas asuva hoonega, puudus kohapeal vesivarustus. Läheduses asub küll tiik, ent arvestades väljas valitsevat pakast, oli see korraliku jääkaane all, mida päästjad esmalt lõhkuma pidid hakkama. Vett veeti ka kolme kilomeetri kauguselt Valgast, kus olid lähimad hüdrandid.

Päästetööde ajal lõhkes majas ka gaasiballoon, mis põlengule omakorda hoogu andis. Õnneks ballooni purunemise ajal ühtki päästjat hoones polnud ja seega keegi neist viga ei saanud.

Tulekahju kustutati lõplikult pärastlõunaks. Maja põles seest tühjaks.

Põlengu tekkepõhjust veel teada pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles