Maraton stardib kindlasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö käib. Tartu maratoni finiš Elvas 29. jaanuaril. 
Töö käib. Tartu maratoni finiš Elvas 29. jaanuaril. Foto: Rihard Orav/Klubi Tartu Maraton

Tartu maratoni 59-aastases ajaloos pole kunagi varem saanud ligi kolm nädalat enne üritust öelda täie kindlusega, et suusapidu toimub. Tänavu aga saab.

Rada on väga heas seisus, lumikate on enam kui 30 sentimeetri paksune kogu raja ehk 63 kilomeetri ulatuses.

«Lähema kahe nädala ilmaennustus näitab, et drastilisi muutusi oodata ei ole. Ilmateate põhjal ei tohiks olla kahtlust, et meie originaalrada on maratonipäeval looduslikul lumel täies pikkuses sõidetav. Kui aga ilm peaks mingitel põhjustel põhjalikult muutuma, mis on äärmiselt vähetõenäoline, on meil ikkagi tagataskus olemas Tehvandi umbes 6,5 kilomeetri pikkuse kunstlumeringi garantii ehk 2017. aasta maratoni variant,» selgitas ürituse peakorraldaja Indrek Kelk.

Korraldajad tuletavad meelde, et selleaastase suusamaratoni põhidistantside ettevalmistustes on arvestatud maksimaalselt 5000 osalejaga. Praegu on vabu kohti järel vaid natuke üle tuhande.

17. veebruaril sõidetaval Tartu maratonil on kavas 63 ja 31 kilomeetri distantsid. Koos põhisõitudega stardib esimest korda nostalgiahõnguline Tartu Maraton Vintage. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles