Viiest regionaalmaasikast kaks tuli Lõuna-Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused regionaalmaasika auhinna saajad FOTO: Jürgen Randma/Riigikantselei
Tänavused regionaalmaasika auhinna saajad FOTO: Jürgen Randma/Riigikantselei Foto: Jürgen Randma/riigikantselei

Riigihalduse minister Janek Mäggi andis koos peaminister Jüri Ratasega Stenbocki majas toimunud tänuüritusel üle viis regionaalarengu auhinda ehk Regionaalmaasikat. Auhinnaga tunnustatakse igal aastal Eesti parimaid algatusi, millel on oluline mõju piirkonna arengule, andis teada rahandusministeerium.

Viiest auhinnast kaks tuli Lõuna-Eestisse. Nendest ühe said neli Lõuna-Eesti kaugeima kandi ettevõtjat: Nopri talu OÜ, Siberi talu, Andri-Peedo talu OÜ ja Digital Holding OÜ. Koostöös on nad loonud piirkonna elanikele töökohti ja arendanud piirkonnale omanäolisi tooteid, mida saab osta nii Eestis kui ka välismaal.

Samuti on laureaatide seas MTÜ Postitee ja Eesti Maanteemuuseum – Kagu-Eesti eelarvamusfestivali korraldamise eest. 2018. aasta suvel toimus festival juba kolmandat korda põhiliselt MTÜ Postitee ja Eesti Maanteemuuseumi eestvedamisel.

Lisaks said tänavu regionaalmaasika Forwardspace MTÜ – see on koostöötamiskeskus Pärnu kesklinnas, mis pakub (idu)ettevõtjatele ja vabakutselistele kontorikohta ning inspireerivat töökeskkonda.

Tunnustuse sai ka Järva valla mobiiliäpp – esimene omanäoline rakendus omavalitsuses, mille eesmärk ja tulemus on kogukonna sidumine. Äpi kaudu saab kiirelt ja lihtsalt suhelda kohaliku omavalitsusega.

Tunnustatute seas on veel Arno Kuusk ja MTÜ Hiiumaa Kino. Kuuske on Hiiumaa kinoelu elavdamise eest hakatud kutsuma Kino-Arnoks. Väsimatult otsib ta võimalusi ja vahendeid, kuidas kino näitamise võimalusi Hiiumaal veelgi parandada.

Riigihalduse ministri Janek Mäggi sõnul väärib tunnustust iga tegu, mis aitab kaasa elu arendamisele ja võimalikkusele erinevates Eestimaa nurkades.

Auhinnad anti välja kuuendat korda. Novembris väljakuulutatud konkursile laekus 36 ettepanekut, mille hulgast valiti välja viis silmapaistvamat ja regionaalarengule kaasa aidanud algatust ning tegu. Auhinnasaajaid tunnustati tänukirja ja klaasikunstnik Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Tänuüritus toimus valitsuse tööpaigas Stenbocki majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles