Kristina Šmigun-Vähi stardib teatemaratonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi naaseb suusa­radadele. 
Kristina Šmigun-Vähi naaseb suusa­radadele. Foto: Madis Sinivee /

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi (pildil) osaleb üheksa-aastase vahe järel suusavõistlusel, startides sel pühapäeval Tartu maratoni programmi kuuluval Tartu teatemaratonil.

Šmigun-Vähi sõidab Reformierakonna võistkonna viimast vahetust (Palu–Elva, 16 km).

Enda sõnul osales Šmigun-Vähi viimati suusavõistlusel üheksa aastat tagasi. «2010. aastal Falunis oli viimane MK-etapp ja pärast seda osalesin veel kevadel Eesti meistrivõistlustel.»

Teatemaratonil osaleb Šmigun-Vähi seetõttu, et tal tuli idee oma uute meeskonnakaaslastega koostööd lihvida. Teatesõit on ju omamoodi meeskonnatreeningu viis. Ta julgeb ka öelda, et see esimene kord ei jää kindlasti viimaseks.

Kõige rohkem tahab olümpiavõitja isikliku eeskuju kaudu näidata, et suusatamine annab hea tuju ja suurepärase enesetunde.

Küsimusele, kas teda näeb stardis ka Tartu maratoni põhipäeval, vastas Šmigun-Vähi, et kiusatus oli, aga ta otsustas läheneda samm-sammult.

«Minu praegune treenitus ja vorm ei ole korralikuks tulemuseks piisavalt hea. Kardan, et see nii-öelda väike vihane tippsportlane minu sisemuses sunniks mind rajal ikka täiega uhama ja nii võib kokkuvõttes endale liiga teha. Sel korral veel ei tee kaasa. Olgu seegi omamoodi eeskujuks, et spordis tuleb enda füüsilist vormi võimalikult realistlikult suuta hinnata ja valida endale sobiv distants.»

7. Tartu teatemaraton ja Tartu maratoni avatud raja sõidud (63, 31 ja 16 km) stardivad 10. veebruaril, 46. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 km) aga nädal hiljem, 17. veebruaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles