Majapõlengu kustutamisel tekkisid veeprobleemid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM
Eile kell 18.16 teatati häirekeskusele tulekahjust hoones Antsla vallas Kõlbi külas.

Põlema oli läinud elumaja. Inimesed olid enne päästjate saabumist väljas. Inimesed kannatada ei saanud, ütles Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja.

Tema sõnul tekkis kohapeal komplitseeritud olukord: päästeautodel on vähe vett kaasas ja kohapeal ei olnud saada lisavett. Nii tekkisid veevarustuses lüngad.

«Alati tehakse muidu veeliin, võetakse näiteks tiigist või hüdrandist. Aga seal ei olnud ühtegi lahendust, maja lähedalt ei olnud vett võtta. Ja tuligi oodata, kuni teised päästeautod kohale tulevad,» rääkis kõneisik.

Lähim veevõtukoht oli päästekeskuse teatel maja juurest kolme kilomeetri kaugusel. «Inimesed olid päästjate peale täitsa pahurad olnud, et miks ei kustutata... Aga meil tuli oma paakidega hakkama saada. Kui teised autod kohale jõudsid, mure lahenes. Kokkuvõttes andsid päästjad ikka endast parima.»

Tulekahju sai lõpuks kustutatud. Millest täpsemalt maja põlema läks, on uurimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles