Valimiste valvur taunis Valga vallavõimu käitumist

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavalitsuse hoone Puiestee tänaval.
Valga vallavalitsuse hoone Puiestee tänaval. Foto: arhiiv

Valimiste valvur Anna Karolin tõi ETV saates «Terevisioon» välja kaks valimistega seotud hea tava rikkumist Valga vallas.

Sel nädalal laekus valimiste valvuritele mitu kaebust Valga vallavalitsuse kohta, märkis Karolin.

«Valga puhul oli üks tõsisem rikkumine see, et valimisjaokskondade komisjonide koostamisel jäi arvestamata opositsiooni liikmete osalussoov. Vallasekretär peaaegu viimase hetkeni keeldus opositsiooni esindajaid komisjoni lisamast, kuigi see ei lähtu seadusest," kirjeldas Karolin.

Teine Valgat puudutav tauniv otsus tuli valvuritelt tagantjärele seoses valla korraldatud uusaastapeoga, mille plakatil oli mainitud suurelt ära Keskerakonna kandidaat riigikogu valimistel Ester Karuse.

"Probleem on siin see, et ta sai tasuta reklaami valla korraldatud üritusega seoses ning seega eelise võrreldes teiste kandidaatidega," tõdes Karolin.

Valga vallavalitsuse jurist vallasekretäri ülesannetes Anastasya Kikkas ütles Lõuna-Eesti Postimehele, et jaoskonnakomisjonid on moodustatud kooskõlas riigikogu valimise seadusega.

Pärast loo ilmumist ERRis tegi Facebookis postituse Heiki Trakmann, kes ütles, et Anna Karolin on esitanud valeväiteid, kuna Trakmann on mainitud uusaastapeo korraldaja, mitte vald. «Nagu näha, siis selgub, et vald on ürituse korraldanud, aga kahjuks ei vasta see tõele. Meie, kes oma kodukonna heaks korraldame jaanipäeva ja uue aasta pidusi, ei ole kunagi vallalt sentigi saanud ürituste heaks. Meie teeme seda alati tasuta, et küla välja ei sureks, et külas toimuks üritusi kus külarahvas kokku alati tuleks,» kirjutas Trakmann.

«Kahjuks uue aasta pidu ei toetanud peale Ester Karuse mitte keegi, kohalikudel ärimeestel oli rahakott lukus. Ilutulestiku ostsin enda rahade eest, mida lasta uue aasta peol. Otsisime sponsorit, kes saaks toetada kohvi, tee või saiakestega, mida pakkuda külarahvale, kes kohale tuleb,» lisas korraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles