Peeti esimene Valgjärve-Saverna suusasõit

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi vallas peeti esimene Valgjärve-Saverna suusasõit. FOTO: Erakogu
Kanepi vallas peeti esimene Valgjärve-Saverna suusasõit. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Kanepi vallas toimus pühapäeval 40 osavõtjaga Valgjärve ja Saverna vaheline suusasõit, mille korraldajad soovivad muuta igatalviseks traditsiooniks.

Valgjärve ja Saverna vahelist suusarada on kohalikud planeerinud juba pikemat aega ning nüüd otsustas MTÜ Saverna Kes Kus selle teoks teha. Rajameister Arne Ermeli abiga sai suusarada valmis nädal enne sõitu.

«Tahtsime olla veendunud, et suusarada väldiks võimalikult palju võsa ja kraave ning oleks sõidetav nii klassika kui ka vabatehnikas. Seetõttu oli usinamatel suusatajatel võimalus juba nädal aega proovida kahte küla ühendavat suusarada,» ütles suusasõidu üks korraldajatest ja MTÜ juhatuse liige Hegri Narusk.

Pühapäevasele suusasõidule oli eelregistreerunuid pea poolesaja ringis, kuid vihmane ilm ja gripilaine jättis osad siiski koju.

Suusatada oli võimalik sõita 16 ja 8 km distantsil. Ilm selle talve üks soojemaid ning vahepeal näitas termomeeter isegi +4 kraadi sooja. Rada muutus iga tunniga pehmemaks, aga püsis terve suusasõidu korraliku klassikajäljega ja valge lumega.

Suusasõidul osalejate arvates võiks selline tore ettevõtmine muutuda traditsiooniks ning toimuda rohke lume korral igal talvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles