LUGU AASTAST 2019 ⟩ Missioonitunne tõukas külapoodi avama

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud elanikud Kaimo Tamm ja Kristiina Palu hakkavad kodukandis pidama Nõuni kauplust. Praegu käivad veel ettevalmistused, pood avab uksed veebruari jooksul.
Kohalikud elanikud Kaimo Tamm ja Kristiina Palu hakkavad kodukandis pidama Nõuni kauplust. Praegu käivad veel ettevalmistused, pood avab uksed veebruari jooksul. Foto: Maarius Suviste

Mõni aeg tagasi suletud külapoes on praegu kibekiire aeg – kohalik elanikud võtsid kätte ja avavad samas majas oma kaupluse. Sealt saab ka talukaupa ning tegutsema hakkab kulinaariaköök.

Mullu sügisel teatas Elva tarbijate ühistu, et sulgeb uue aasta algul Otepää vallas Nõuni külas asuva kaupluse. Põhjuseks öeldi: pikka aega toimetulekupiiril tegutsenud kaupluse kahjum on viimase kahe aastaga mitmekordistunud.

Seejärel kutsuti kohalik rahvas koosolekule kokku, et mis edasi saab – kas leiduks hakkajaid tegutsejaid, kes tahaksid poepidamise ette võtta. Tollane poeomanik lubas omalt poolt anda kaupluse koos sisustusega tasuta rendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles