Postitee pürgib Lõuna-Eesti keskseks turismiteeks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teadaolevalt juba seitse sajandit Lõuna-Eesti kihelkondi ühendav, nüüdisaja inimesele Postiteena tuntud vana Võru-Tartu maantee on kaotanud küll oma looduskaitselise väärtuse, kuid seda enam soovivad kohalikud inimesed hoida alles paikkonnale omase õhustiku ning tuua käänulisele teele uusi reisijaid.

Reedel Maanteemuuseumis peetud konverentsil «Postitee kui piiride nihutaja» kinnitasid teega seotud organisatsioonid oma jätkuvat pühendumust Eesti autoajakirjanike poolt kauneimaks maanteeks ristitud teele.

Konverents Maanteemuuseumis.
Konverents Maanteemuuseumis. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Allkirjastati seitsme osapoolega ühiste kavatsuste protokoll Postitee korrashoiuks ja arendamiseks.

«Postitee on üsna mitmes mõttes eriline ning selles, et erinevad ametkonnad ja kohalik kogukond suudavad lisaks dialoogile ka ühistes eesmärkides ja sammudes kokku leppida, on kogu piirkonna arengu võti,» ütles ,» maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt.

Postitee läbib 13 küla, kus elab umbes 1500 elanikku. Tee ääres asuvad Põlva talurahvamuuseum, Eesti maanteemuuseum, Karaski ja Parksepa vana koolimaja, samuti mitmed mälestusmärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles