Võru–Räpina maantee remont saab kümnendiga tehtud

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet jätkab tänavu Võru–Räpina maantee uuendamist Leevilt Vinso ristmikuni. 
Maanteeamet jätkab tänavu Võru–Räpina maantee uuendamist Leevilt Vinso ristmikuni. Foto: Arved Breidaks

Maanteeamet kuulutas välja riigihanke Võru–Räpina maantee ligi 10 kilomeetri pikkuse Leevi–Vinso lõigu uuendamiseks. Sellega tugevneb lootus, et 2011. aastal Võrust alanud tee uuendamine saab aastaks 2021 täies ulatuses tehtud.

Väga konarlikul Leevi–Vinso lõigul on kavas läbi viia tee muldkeha ja katte remont ning ehitada Vinso ristmik ümber valgustusega ringristmikuks.

«Kõige rohkem on kohalikele meelehärmi tekitanud Vinso ristmik, kus sageli eiratakse «Anna teed» märki ja ohtlikud olukorrad on lausa igapäevased,» sõnas Räpina vallavanem Enel Liin. Turvalisust liikluses suurendab tema sõnul nii ringristmiku rajamine kui ohtliku mahasõidu likvideerimine Leevi külas.

9,4 kilomeetri pikkuse Leevi–Vinso lõigu remont maksab prognoosi kohaselt 4,1 miljonit eurot. Tööd on kavas läbi viia tänavu maist novembrini.

Mainitud lõigu remont on esimene osa Võru–Räpina maantee Põlvamaale jääva 26,8 kilomeetri pikkuse lõigu uuendamisest, mis kavas ära teha kolme aastaga. Plaani kohaselt jätkab maanteeamet 2020. aastal Vinso–Krimsi 9,1 kilomeetri pikkuse lõigu ümberehitusega ning aastal 2021 lõpetatakse kogu projekt Krimsi–Räpina 8,3 kilomeetri pikkuse lõigu uuendamisega.

Sellega saab ületuleval aastal Võru–Räpina ühtekokku 44-kilomeetrine maantee Võrust Räpinani sileda katte.

«Võru–Räpina riigimaantee remondi üle on ainult hea meel, on ju osa lõike tõeliselt amortiseerunud,» lausus Enel Liin. «Remont toob loomulikult kaasa hulgaliselt liikluskorralduse muudatusi ja paneb liiklejate kannatuse proovile, kuid teisiti ei ole võimalik meie lootusi uuest teest täita.»

Maanteeamet tegi Võru–Räpina maantee uuendamisega algust juba aastatel 2011–2012.

Kõigepealt rekonstrueeriti tee Võru maakonda jääv osa. Nimetatud maantee ületab kolmel korral Võhandu jõge, samuti läbib 15 küla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles