Riigikaitsesse panustamine tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Võrumaa maleva noorteinstruktorit Eve Tähte tunnustat´i suure panuse eest Kodutütarde arengusse.
Kaitseliidu Võrumaa maleva noorteinstruktorit Eve Tähte tunnustat´i suure panuse eest Kodutütarde arengusse. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeeriumi tänu pälvisid sel aastal eelkõige noorte riigikaitselisele haridusele pühendunud vabatahtlikud, nii riigikaitseõpetajad kui ka Kaitseliidu ja selle noorteorganisatsioonide instruktorid.

Kaitseministeeriumi kuldrinnamärgi sai teiste seas major Meelis Kivi pühendunud töö eest riigikaitseõpetajana. Valga militaarteemapargi rajaja Kivi jagab riigikaitsealaseid teadmisi Valga gümnaasiumis. Kokku anti kuldrinnamärke välja seitse.

Kaitseministeeriumi hõberinnamärgi sai kokku 19 vabatahtlikku, kes andnud oma panuse riigikaitsesse, kas riigikaitseõpetajana, vabatahtlike eestvedajana või olles tähelepanuväärselt aktiivne oma tegemistes riigikaitse arendamisel.

Teiste seas autasustati hõberinnamärgiga Kaitseliidu Võrumaa maleva noorteinstruktorit Eve Tähte suure panuse eest Kodutütarde arengusse.

Kaitseminister Jüri Luik ütles oma tänukõnes vabatahtlikele, et vaba tahe ja selle toel tegutsemine on suur ja võimas jõud, sest see saab innustuse ja hoo inimese enda seest, tema väärtustest ja hoiakutest, arusaamadest ja kõige laiemalt võttes - hoolimisest.

Eraldi tõi kaitseminister oma kõnes esile riigikaitseõpetuse ja laiemalt noorte harimise tähtsuse.

"Iga inimese suhet riiki ja riigikaitsesse kujundavad väga olulisel määral just need tõekspidamised, mis saadakse kaasa kodust ja koolist. Eesti jaoks on oluline, et kõikidel lastel ja noortel oleks võimalik oma riigist ja selle kaitsmisest võimalikult palju teada saada," ütles Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles