Politsei päästis Põlvamaal purupurjus mehe elu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude õnnetuste ja surmade põhjuseks on alkohol. Foto on illustratiivne.
Paljude õnnetuste ja surmade põhjuseks on alkohol. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Politseinikud näevad oma töös iga päev, kuidas inimeste elud ripuvad iga päev juuksekarva otsas.

Sageli juhtub see põhjusel, et inimesed võtavad liigsuuri riske õndsas arvamises, et küllap nendega midagi ei juhtu. "Aga abi ei ole alati nurga tagant võtta. Ellujäämine eeldab, et inimene ise peab end ka aitama," tõdeb Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehele mõne tunni eest pandud postituses.

Nimelt sai politsei eile hilisõhtul väljakutse, kus tugevas joobes eakas mees mõmises minutite kaupa telefonis midagi, millest ei olnud võimalik aru saada. Oma asukohta ta ei teadnud. Ei teadnud sedagi, mis abi vajab või miks helistab.

Segasest jutust koorus lõpuks pilt, et joobes mees on kusagil Põlvamaa külakeses õues külma käes ega suuda edasi liikuda. Õnneks leidis politseipatrull ta pooltunni möödudes positsioneerimise tulemuse abil üles ning viis koju kainenema.

Sama meest on politsei varem siit-sealt taga otsinud, teepervedelt üles korjanud, kainenema viinud, abi pakkunud. "Nõiaring aga jätkub ning kui inimene nõnda palju oma elu juuksekarva otsa rippuma sätib, kasvab tõenäosus, et kõige halvem juhtub. Varem või hiljem," tõdeb politsei.

Politsei paneb inimestele südamele, et kui nad märkavad mõnd teelolijat, kes võib vajada abi, tasuks võtta hetk uurimaks, kas temaga on ikka kõik hästi. Ohu korral tuleba aga kutsuda appi politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles