Perepäevad tulevad nii Valgas kui ka Tõrvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnaselt mullusele perepäevale on tänavuselgi perepäeval Valga militaarteemapargis oluline roll koertel.
Sarnaselt mullusele perepäevale on tänavuselgi perepäeval Valga militaarteemapargis oluline roll koertel. Foto: Jaan Rapp

Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva tähistatakse kõigis omavalitsustes. Valga ja Tõrva vald on tähistamise aga eriti suurelt ette võtnud: mõlemal pool saab 24. veebruaril teoks perepäev.

Valga militaarteemapargis toimuv perepäev on suures osas selline nagu varasematelgi aastatel. Siiski on ka midagi uut: teoks saab erakondadevaheline sportlik jõukatsumine.

«Mõnegi erakonna esindajad on juba hirmu tundnud ja küsinud, milline füüsiline ettevalmistus peab neil olema,» rääkis teemapargi eestvedaja Meelis Kivi. «Olen vastanud, et ega siis füüsilisest võimekusest piisa: vaja on ka nutikust ja osavust. Aga mis füüsilist vormi puudutab, siis meenutan vastuseks, et õige Eesti mees peab suutma ühe käega kanda oma naist ja teisega naabrinaist.»

Tõrva perepäeva avab veidi enne keskpäeva Ivan Orav, keda kehastab näitleja Andrus Vaarik.

Mullu võitis paljude perepäevaliste südamed piirivalvekoer, kes juhendaja loata isegi häda ei teinud. Kui kõik plaanide kohaselt läheb, on tänavu oma oskusi näitamas juba kaks piirivalvekoera. Lisaks korravalvurite teenistuses olevatele neljajalgsetele näitavad oma oskusi ka Pille Lahesoo treeninggrupi koerad. Uudistamist on aga perepäeval rohkemgi.

Tõrvas algab vabariigi aastapäeva tähistamine 24. veebruaril juba koos päikesetõusuga, kui keskväljakul heisatakse riigilipp. Perepäeva avab veidi enne keskpäeva Ivan Orav, keda kehastab näitleja Andrus Vaarik.

Tõrvaski näitavad oma oskusi koerad. Esinevad naabervaldade kollektiivid, aga ka Liis Lemsalu ja Ott Lepland. Kinomajas Koit näeb uut eesti mängufilmi «Tõde ja õigus». Terve päeva vältel saab osa võtta ka töötubadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles