Galerii uuringu esitluselt: mida arvavad inimesed piiriülese omavalitsuse loomisest? (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Valgas esitletud Valga-Valka ühtse omavalitsuse loomise uuringust selgub, et liitumist toetavad pigem lätlased. Et selline asi teoks teha, tuleks aga järgmiseks saata teema mõlema riigi parlamenti.

Uuring «Elanikkonna valmisolek piiriülese omavalitsuse moodustamiseks» telliti Euroopa Parlamendi liikme Igor Gräzini eestvedamisel, kes ise ütles, et tellija on Euroopa Parlamendi Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon. Uuringu korraldas firma Saar Poll ja seda esitles Valga tulevases riigimajas nende uuringujuht Andres Viia. Kohal oli ka riigihalduse minister Janek Mäggi.

Esiteks selgus, et kuigi viimasel ajal on teemaks lätlaste Eesti poolele elama registreerimine, on eestlased oma teenuste kättesaadavuse suhtes kriitilisemad. Kahe riigi elanike kokkuvõttes inimesed pigem ei uskunud, et liitumine midagi parandaks. Näiteks arvas vaid viis protsenti, et lasteaiakorralduses paraneks olukord oluliselt, 38 protsenti aga uskus, et ei paraneks üldse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles