Esimene valija Kanepis: olen inimese, mitte erakonna poolt

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasel valimispäeval oli Põlvamaal Kanepis esimene valija Eve. «Iseasi, kui palju inimese häält kuulda võetakse,» ütles ta ja loodab, et häält võetakse ikka kuulda.
Tänasel valimispäeval oli Põlvamaal Kanepis esimene valija Eve. «Iseasi, kui palju inimese häält kuulda võetakse,» ütles ta ja loodab, et häält võetakse ikka kuulda. Foto: Maarius Suviste
Kell oli 9.10, kui Põlvamaal Kanepis astusid vallamajas asuvasse valimisjaoskonda esimesed valijad.

Tänasel valimispäeval on valimisjaoskonnad avatud kella 9st. Kui uksed olid kümme minutit valla olnud, astusid sisse esimesed valijad – Eve ja Valdur.

«Raske on üldse valikut teha, aga meil on valik tehtud – kindel ja konkreetne number,» ütles naine. «Mina olen inimese, mitte erakonna poolt.»

«Kui kõik lubavad kõike, siis minu jaoks on see müstika,» lisas Eve ja arutles: «Ma ei saa aru nendest erakondadest, kes on pikka aega olnud võimul, mitte midagi ei teinud ja nüüd lubavad jälle pudrumägesid.» 

Rääkides Eesti eluolust tänasel päeval, ütles Eve, et ega midagi rõõmustavat ei ole. «Mis asi on riik? Meie, inimesed, olemegi ju riik. Iseasi, kui palju inimese häält kuulda võetakse. See on kõige suurem küsimus.»

Kas nüüd, kui olete valimas käinud, võetakse teie häält kuulda? «Ma ei tea, ma loodan,» ütles Eve.

«Eks see hiljem näha ole,» ütles Valdur kõrvalt.

«Olen maainimene. Loodan, et maainimeste heaks tehakse midagi. Et maal elu kestaks,» märkis Eve. «Noortel pole ju maal tööd. Kõik lahkuvad. Kahjuks.» Tema sõnul tullakse küll maale elama, aga kui rahakott hakkab pitsitama, minnakse linna tagasi: «Sinna pole midagi parata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles