Rõuge vald kaalub Krabi kooli vajalikkust

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge volikogu hariduskomisjoni esimees Kerli Kõiv jätaks Krabi kooli vajalikkuse üle otsustamise riigile, volikogulane Tiit Niilo toetaks erakooli. 
Rõuge volikogu hariduskomisjoni esimees Kerli Kõiv jätaks Krabi kooli vajalikkuse üle otsustamise riigile, volikogulane Tiit Niilo toetaks erakooli. Foto: Arved Breidaks

Rõuge vallavolikogu kulutas läinud nädalal poolteist tundi arutelule, kas eraõppeasutusena töötavat Krabi kooli on vallale tarvis või mitte, kuid lükkas otsustamise vähemalt kuu võrra edasi.

Kohalikud omavalitsused peavad haridus- ja teadusministeeriumile tänavu teada andma, kas neil töötavad erakoolid on valla või linna koolivõrgule tarvilikud. Selle järgi otsustab riik, kas ühele või teisele erakoolile tuleval aastal tegevustoetust eraldada või mitte.

Sel põhjusel kaalus Rõuge volikogu poolt- ja vastuargumente, kas Läti piiri ääres sotsiaalselt keerukatest tingimustest pärit Eesti lapsi koolitav Krabi kool on viit munitsipaalkooli pidavale vallale tarvilik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles