EKRE-le tõid Lõuna-Eestis võidu ebamäärasus ja suured lootused (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE on tähelepanu pälvinud muu hulgas suurte tõrvikurongkäikudega Eesti Vabariigi aastapäeva puhul. 
EKRE on tähelepanu pälvinud muu hulgas suurte tõrvikurongkäikudega Eesti Vabariigi aastapäeva puhul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kagu-Eestis valimisvõidu saanud EKRE-le tagasid edu protestimeelsed valijad, kellele anti suuri, kuigi ebamääraseid lootusi paremale tulevikule, leiavad võidukale parteile alla jäänud konkurendid.

«Arvan, et need olid protestihääled,» ütles keskerakondlane Ülo Tulik, kellele EKRE valimisvõit tuli üllatusena. «Nende nimekirjas olid paljud inimesed laiemalt tundmata ja kampaaniat, millega inimesi siduda, oli vähe märgata.»

«EKRE viimaste aegade positsioon ja reitingud ennustasid võitu,» lausus sotsiaaldemokraat Rein Järvelill. Lõppenud valimised olid tema sõnul selgelt erakondlikud, mis tõid edu EKRE-le, kuid teisalt hävitasid näiteks sotside tulemuse. «Kõik parteiga seotud [sotside] vanad häälemagnetid hävisid. See kaotus tuli erakonna pealt,» lisas Järvelill.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles