Jaanuaris suurenes majutusettevõtetes peatunud turistide arv

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas. Pilt on illustratiivne.
Turistid Tallinnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Statistikaameti andmetel peatus Majutusettevõtetes 2019. aasta jaanuaris kokku 208 000 sise- ja välisturisti, mis on 1 protsent rohkem kui 2018. aasta jaanuaris. Eelmise aasta jaanuariga võrreldes suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.

2019. aasta jaanuaris peatus majutusettevõtetes 114 000 välisturisti ehk 4 protsenti vähem kui eelmise aasta jaanuaris. 68 protsenti ehk 77 000 turisti saabus Soomest ja Venemaalt.

Aastataguse ajaga võrreldes on mõlemast riigist saabunud turistide arv vähenenud vastavalt 19 protsenti ja 4 protsenti. Läti turiste peatus majutusettevõtetes 8 protsenti rohkem. Rohkem turiste saabus ka teistest Euroopa riikidest – Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Saksamaalt ja Norrast. Aasia turistide arv jäi mullusele tasemele.

72 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinna. 7 protsenti peatus Pärnu majutusettevõtetes ning Tartu linna ja Ida-Viru maakonnas kummaski 6 protsenti.

Jaanuaris peatus majutusettevõtetes 95 000 siseturisti ehk 9 protsenti rohkem kui 2018. aasta jaanuaris. 59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 25 protsenti tööreisil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles