VIDEO: Aastaid vaikinud Aivar Rehe avas suu: muidugi ma tunnen vastutust (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ErikTikan_AivarRehe.mp4
ErikTikan_AivarRehe.mp4 Foto: Pilt videost

Danske panka rahapesuaastatel juhtinud Aivar Rehe kommenteeris lõpuks panka tabanud rahapesuskandaali, öeldes, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad.

Pikalt avalikkuse eest varjunud Aivar Rehe avas lõpuks suu ning kommenteeris tema juhitud Danske Eestis toimunud rahapesuskandaali. 

Rahapesu osas on kahtlustuse saanud Danske enine privaatpanganduse osakond ja selle juht Juri Kidjajev. Kui kursis te olite privaatpanganduse osakonna tööga? Kellelt said nemad oma suunised?

Nemad olid üks osa panga üksusest. Ma olen tavaline kodanik ja lugenud juhtunust ja kui uuerimine leiab lõpplahenduse, siis me saame ka teada, mis oli asja sisu.

Nad on saanud kahtlustuse rahapesus ja ka altkäemaksu võtmises. Kas see tuli teile üllatusena?

Ma ei tea. Ma ütlen nii, et laseme sellel protsessil ilusti korrektselt punkti panna pädevate organite poolt nii nagu see ikka õigusriigis on. Ühesõnaga, kus tehakse. Küll tuleb lõpuks ka lahendus. Lahendust me praegu ei tea.

Absoluutselt, aga pädevad organid, näiteks finantsinspektsioon ja rahapesu andmebüroo on öelnud, et Danske pank edastas neile valeinfot.

Laseme neil, laseme neil… Ma ei oska seda kommenteerida. Tõesti ei oska.

Te olite ju panga juht.

Aga ma ei oska seda kommenteerida. Seda lauset, mida te mulle praegu toote. Ma ei oska kommenteerida.

Kas teie hinnangul oli Danske vastavuskontrolli ja siseauditi töö pädev tollel ajal?

Mina arvan küll. Ma olen selle kohta ka selgelt kommentaari ja seisukoha öelnud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles