Piirivalvuritel tuleb jalad paljaks võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellistes tingimustes tuleb idapiiri valvajatel varakevadel tööd teha.
Lõuna Prefektuur
Sellistes tingimustes tuleb idapiiri valvajatel varakevadel tööd teha. Lõuna Prefektuur Foto: Lõuna prefektuur

Nüüd, mil kevad jõudis oma täies uhkuses piirile, saavad meie piirivalvurid Eesti-Venemaa vahelisel maismaapiiril lisaks patrullimisele «nautida» vesist väljakutset – külma jalavanni. «Aga me ei heitu, töö vajab tegemist: kummikud kaenlasse ja padavai põlvini vette!» kirjutab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Just sellistes tingimustes piirivalvurid praegu töötavad. Kui supluskursus mudavannis nõuab niisamagi energiat, et piirivalvur püsiks kahel jalal ja teenistuskoer neljal käpal, siis muuhulgas tuleb pilk hoida terav ümbritseva suhtes. Märkamata ei tohi jääda ükski looduslik kõrvalekalle, mis viitab ebaseaduslikule tegevusele meie piiril.

«Aga oleme ootusärevad, sest piir saab paremini valvatud ja rohemundrite võhm igakülgselt just piiri valvamisele koondatud, kui ehitame Eestile välja kaasaegse tehnilise valvega kaetud riigipiiri» ollakse postituses optimistlikud. Tõepoolest, töö selleks käib jätkuvalt täie hooga ning kui piiriehitus jõuab kord piduliku finaalini, saab piirile korralik patrullrada ja juurdepääsuteed, rajatakse ka sillad, purded ja truubid pinnavee ärajuhtimiseks, lisaks kaetakse piiririba reaalajas piiriinfot koguvate seiresüsteemidega. Pole kahtlustki, et selle tulemusel kiireneb piirivalvurite reageerimine piirisündmustele ning kasvab kogu Eesti turvalisus Setomaast Saaremaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles