Galerii: Põleng Põlvamaal jättis inimesed elukohata (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast kell 4.33 teatati, et Kanepi vallas Koigera külas põleb elumaja. Päästjate saabudes põles ühekorruseline palkhoone lausleegis.

Elanikud olid hoonest ise välja pääsenud. Tulekahju kustutati kella 7.51-ks.

Elukohata jäänud inimestest anti teada valla sotsiaaltöötajale, kes neile järele tuli. Päästetöödel osalesid Võru, Põlva ja Otepää kutselised ning Saverna vabatahtlikud päästjad.

Majas elas kaks inimest: keskealised naine ja mees. Kanepi vallavalitsuse sotsiaaltöötaja Tiia Urm ütles, et vald leidis neile ajutise elukoha. Kumbki neist tulekahjus kannatada ei saanud. «Hädaolukorras saame neid aidata. Igasugust abi oleme juba muretsenud. Eks vaatame, mis edasi saab,» lausus Urm.

Sündmuspaiga üle vaadanud Lõuna päästekeskuse peainspektor Roman Abubikirov ütles, et põleng sai tõenäoliselt alguse kas köögis asuvast küttekoldest või küünlast, aga täpsemalt on väga raske öelda. Elektrit majas ei olnud. «Kindlasti sai see alguse köögist, aga muud kindlalt ei oska öelda. Nii ühtlaselt on põlenud, et infot ei ole kuskilt võtta,» lisas inspektor.

Inspektori teada märkasid elanikud põlengut, kui maja oli juba lausleekides. «Nad vist said aknast välja.»

Majas oli ka koer, kes võis tules hukkuda, sest teda pole siiani nähtud, lisas Abubikirov. Suitsuandurit inspektori sõnul majas polnud. Ta lisas, et majas elanud mees kahtlustab, et maja võis süttida kolde ees olnud prahi tõttu, kuid siiski on võimalik süüdlane ka küünal, mille võis näiteks koer ümber ajada. «Elanik pühkis ise küttekoldeid ja teadis, et need ei ole korras. Võib öelda, et need olid lausa lagunenud,» ütles Abubikirov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles