Setomaa sotsid avalikustasid oma eelistuse erakonna juhi kohale

BNS
Copy
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks.
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Setomaa üldkoosolek otsustas kolmapäeva õhtul seada tänavu juunis toimuval üldkogul erakonna esimehe kandidaadiks endise Väätsa vallavanema ja SDE tänase juhatuse liikme ning omavalitsuskogu esimehe Lauri Läänemetsa.

„Otsustasime seada üles Lauri Läänemetsa kandidatuuri, kuna ta on tõestanud end rahva- ja maalähedase eestvedajana, kellel on oskust kuulata ja soovi kaasata senisest enam erakonna liikmeid ja ka Tallinna-väliseid seisukohti,“ ütles sotsiaaldemokraatide Setumaa osakonna juht, vallavanem Raul Kudre.

Läänemetsa sõnul näeb ta oma eesmärgina tuua erakonna juhtimisse tagasi värskust ja leida viise, kuidas valijaid senisest selgemini kõnetada. „Eesti viimaste aastate areng ja sellega kaasnev sotsiaalse ebavõrdsuse kasv on mänginud sotsiaaldemokraatidele kätte kõik trumbid, aga paraku oleme suutnud need suuresti maha mängida. Sotside kehv tulemus viimastele Riigikogu valimistel näitab, et sihi kaotanud erakond vajab oma eesmärkide uuesti mõtestamist. Sotsidel on aeg tulla tagasi rahva sekka ja vaadata ka Tallinnast kaugemale. Kogu Eesti peab elama!“ ütles Läänemets.

Alates 2010 aastast SDEsse kuuluv Lauri Läänemets (36) on erakonna juhatuse liige ja omavalitsuskogu esimees. Läänemets kogus viimastel Riigikogu valmistel Järva- ja Viljandimaal 994 häält, millega ta oli oma piirkonnas Helmen Küti järel teine häätemagnet. Lauri Läänemets on Marina Kaljuranna asendusliige riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles