Volikogu asus eelarvet arutama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perede rahaline seis ei ole taastunud.
Perede rahaline seis ei ole taastunud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus on kokku pannud linna 2012. aasta eelarve projekti, mis saadeti linnavolikogu tänasele istungile esimeseks lugemiseks.

Eelarve esimese lugemise hääletamisel lahkus opositsioon saalist ning linnavalitsus võttis seejärel täienduste tegemiseks eelarve esimeselt lugemiselt tagasi.

Otsuse tingis kvoorumi puudumine. Saali jäi Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Hooliva Valga esindajate lahkumise järel 10 liiget, vajalik oleks aga olnud vähemalt 11 saadiku kohalolek.

Eelarve koostamine on linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe kinnitusel osutunud vägagi pingeliseks, sest lahendamist vajavaid probleeme on palju, aga raha hulk piiratud.

«Vaatamata sellele oldi üksmeelel, et laste arvelt kokkuhoidu ei tehta ja tähtsaimaks peetakse Kungla 16 koolihoone renoveerimise lõpetamist, lasteaia Pääsuke ja Vabaduse 13 koolihoonete renoveerimist ja oluliselt suurema raha eraldamist lasteaialaste toitlustamiseks. Teisest küljest püütakse investeerida võimalikult palju teede ja tänavate renoveerimisse,» edastas Heletäht.

«Valga linna 2012. aasta tegevuskulude eelarve mahuks on algselt planeeritud 10,3 miljonit eurot, millele lisandub uue aasta alguses investeeringute eelarve. Võrreldes 2011. aastaga kasvab eelarve 2%», ütles linnavalitsuse rahandusameti juhataja Imbi Rõivassepp.

Ta lisas, et eelarve tuludest 52% moodustavad riigilt saadavad toetused, 42% laekub maksudest – üksikisiku tulumaks, maamaks ja reklaamimaks. 6% tuleb teenuste osutamisest, selle moodustavad näiteks rendid, õppemaksud ja saunapiletid.

Kuludest läheb haridusele 45%, sotsiaalvaldkonnale 15%, kultuurile ja spordile 13%, majandusele 12%, üldvalitsemisele 9%, muudele tegevustele – omavalitsuste liidus osalemine, laenude tagasimaksmine ja intressid – 5% ja reservfondi 1%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles