Motomeka saatus peaks selguma sügisel

Tiit Loim
, reporter
Copy
Motokross Jaanikese krossirajal 2018. aastal.
Motokross Jaanikese krossirajal 2018. aastal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vald otsustas endale osta Jaanikese motokeskuse. Novembris esitab loodav töörühm volikogule edasise tegevusplaani.

Kompleks, mis pikalt olulise tegevuseta seisnud, läks müügiks 240 000 euroga. Müük peaks lõplikult teoks saama järgmise nädala keskpaigaks.

Nüüd hakkab tegutsema töörühm, kelle ülesanne on teha ideekorje, et välja selgitada, mida kompleksiga tulevikus ette võtta. Töörühma moodustamise tegi volikogu ülesandeks vallavalitsusele.

«Oktoobriks peab valmima kokkuvõte: kas luua uus äriühing või kas hakkab Valga Sport sellega tegelema. Novembrikuu volikogus esitleb töörühm tulemusi ja volikogu annab suunised, kuidas edasi minna,» ütles ostu eestkõneleja, volikogu liige Ivar Unt.

«Praegu tuleks avatud olla kõikidele ettepanekutele. Kõik võiks oma ideed välja käia. Töörühm hakkab vaagima, millised on teostatavad ja millised mitte,» lisas ta. Ise ei plaani Unt töörühmas osaleda.

«Minu kõige suurem soov oli, et see saaks vallale ära ostetud. Las olla komisjonis pigem need, kes teemat rohkem valdavad.»

Teiseks on otsustatud, et esialgu hakkab keskuse toimimise eest hoolt kandma vallavalitsuse allasutus Valga Sport. «Valga Sport on operaator, kuni tehakse uued korraldused. Nad hoiavad seda asja korras. On plaanis luua lahendused, hinnakiri, kuidas koha kasutamine uute korralduste andmiseni käib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles