Naiskodukaitsjad võistlesid Tartumaal kurnaval koormusmatkal

Raimu Hanson
Copy
Koormusmatka suutis lõpuni vastu pidada 12 võistkonnast seitse.
Koormusmatka suutis lõpuni vastu pidada 12 võistkonnast seitse. Foto: Naiskodukaitse Tartu ringkonna fotokogu

Reede õhtul Tartumaal alanud Naiskodukaitse kahepäevase koormusmatka ehk teisisõnu sõjalis-sportliku luurevõistluse võitis ülekaalukalt Võrumaa võistkond. Teisele kohale tulid Järva ja kolmandale kohale Rapla ringkonna naiskodukaitsjad.

Naiskodukaitse teatel oli seekordne koormusmatk 12 võistkonnale tõsine katsumus, sest matkaraja lõpuni jõudis neist seitse. Kolmele esimesena lõpetanud võistkonnale järgnesid Lääne, Tartu, Viru ja Sakala ringkonna naiskodukaitsjad.

Koormusmatka raja tegi enne teisi läbi noorkotkastest koosnenud meeskond, kelle läbitud teekonnaks kujunes kahe ööpäeva kestel Kambja ja Kastre valla maastikul umbes 70 km. Rajal tuli läbida kontrollpunktid, kus tuli lahendada vaimset ja füüsilist pingutust nõudvaid ülesandeid. Koormusmatk tipnes lõpujooksuga, mil kurnatud võistlejad pidid ennast viimaseks pingutuseks kokku võtma ja näitama ühtset meeskonnavaimu.

«Väga hea meel on nende üle, kes lõpetasid,» ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming. «Tundus olema raske väljakutse, kuid edu võti seisnes vaimses vastupidavuses. Need, kes olid positiivselt meelestatud, jõudsid edukalt finišisse. Sellise võistluse läbimine eeldab head füüsilist vormi, võistkonnatööd ja - veelkord rõhutades - iga võistleja vaimset tugevust.»

Naiskodukaitse seekordse koormusmatka korraldas Tartu ringkond. Lisaks naiskodukaitsjatele ja noorkotkastele oli kaasatud kaitseliitlasi ja politseiametnikke.

Naiskodukaitse on üleriigiline vabatahtlik naiste organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse Kaitseliidu tegevuses osalemise, kodanike harimise ja isamaaliste traditsioonide hoidmisega. Praeguse seisuga on Naiskodukaitses üle 2500 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles