Fotod ja video: Valkas lahvatas leekidesse ärihoone

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

Lätis Valka linnas Tālavase tänaval, Eesti piirist 400 meetri kaugusel, süttis reede õhtul põlema ühekorruseline ärihoone. 

Sündmuskohale 23.30 paiku jõudnud fotograafi sõnul oli kohal kümmekond operatiivsõidukit Valkast, Cesisest, Smiltenest ja Strencist ning appi tulid ka päästjad Valga päästekomandost. Päästetöödesse oli kaasatud ka Valka tõstukiga redelauto, millelt suunati veejugasid katuse peale. Hoone katus oli kesköö paiku osaliselt sissevarisenud ning maja keskosa akendest oli lahtist tuld näha.

Kuna põleng asus tiheasustusega paigas, siis toimuvat oli kogunenud vaatama sajad inimesed. Suitsusammast oli näha ja praksumist kuulda mitme kilomeetri kaugusele Valga linnas. 

Lähedal asuvatele elamutele, mis jäid põlengust 100 meetri kaugusele, otsest ohtu polnud, kuid siiski oli tegemist kõrgendatud astmega väljakutsega. Hoone polnud aktiivses kasutuses Põleng sai alguse reedel, 31.mai hilisõhtul kui kell 22 laekus tulekahjuteade. Lõplikult kustutati põleng 1. juunil kella 13.50ks.

Tālavas 12 näol on tegemist ärihoonega, kus mitmeid aastaid tagasi on tegutsenud mööblikauplus. Läti kohalik leht Ziemellatvija kirjutas 2016. aastal sellest, et antud hoone ostis 12000 euroga kohalik omavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles