Valgamaa kutseõppekeskust külastas Läti minister

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Vabariigi haridus- ja teadusminister Roberts Ķīlis(vasakul) lühivisiidil Valgamaa kutseõppekeskuses.
Läti Vabariigi haridus- ja teadusminister Roberts Ķīlis(vasakul) lühivisiidil Valgamaa kutseõppekeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede, 16. detsembri hommikul tegi Läti Vabariigi haridus- ja teadusminister Roberts Ķīlis lühivisiidi Valgamaa kutseõppekeskusesse. Teda saatis Eesti haridusministeeriumi delegatsioon eesotsas minister Jaak Aaviksooga.

«Ķīlis külastas Valgat teel Tartusse, kus toimub Läti-Eesti Tulevikukoostöö Konverents 2011, mida juhivad peaministrid Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis,» selgitas kutseõppekeskuse arendusosakonna juhataja Rainer Kuutma.

Ta lisas, et tänavune konverents, mis toimub Tartu AHHAA Keskuses, on pühendatud Eesti-Läti kõrg- ja kutsehariduse alasele koostööle, seetõttu osalevad sellel ka mõlema riigi haridus- ja teadusministrid,

Valgamaa kutseõppekeskus, mille uus õppekompleks avati tänavu 1. septembril, on huvitatud ka Läti noortele kutsehariduse andmisest. Roberts Ķīlis, kes sai umbes kahe kuu eest Läti haridusministriks, avaldas soovi uut kutseõppekeskust lähemalt näha ning tutvuda pakutavate võimalustega.

«Eesti ja Läti haridus- ning teadusministeeriumid sõlmisid kantslerite tasemel septembris meie riikide piirialade kutsehariduse alase koostöö memorandumi,» ütles Valgamaa Kutseõppekeskuse direktor Laur Speek. «Nüüd, kui Läti haridusminister meid külastab, on meil suurepärane võimalus rääkida nendest erialadest, mida saaksime Põhja-Läti noortele välja pakkuda,» lisas Speek.

Roberts Ķīlis ei ole Valga kandis päris võõras inimene. Ta sündis Valkas 1968. aastal, kasvas siin üles ja lõpetas keskkooli, misjärel suundus Riiga, et Läti Ülikooli õppida filosoofiat. Doktorikraadi sai Ķīlis Inglismaal Cambridge’i Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles