Politseil tuleb üle päeva otsida hooldekodudest kaotsi läinud inimesi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Möödunud aastal sai politsei Eesti peale kokku keskmiselt üle päeva teate järjekordsest hooldekodu patsiendist, kes lahkus teadmata suunas ja keda tuli taga otsida. Foto on illustreeriv.
Möödunud aastal sai politsei Eesti peale kokku keskmiselt üle päeva teate järjekordsest hooldekodu patsiendist, kes lahkus teadmata suunas ja keda tuli taga otsida. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hiljuti sai häirekeskus teate, et ühest Lõuna-Eesti hooldekodust teadmata suunas lahkunud hoolealune ei ole hilisõhtuks tagasi tulnud. Viimase kahe kuu vältel oli see kaheksas kord, mil politseil teda taga otsima tuli asuda. Mullu tuli politseil sarnaste juhtumitega tegelda umbes 200 korral.

Mainitud hooldekodust lahkunud mehe kohta oli teada, et terviseseisundi tõttu võib ta käituda ettearvamatult, sattuda hätta või olla endale ja harvem ka teistele ohtlik. Varem oli teda leitud Võrust, Viljandimaalt hääletamast või Tartus pargipingil istumast, siis mõnest tanklast, bussijaamast. 3. juunil õnnestus patrullidel mees leida Põlvast.

See juhtum pole Lõuna prefektuuri politseikapteni Ottomar Virga sõnul isegi markantseim näide nõiaringist, kus politsei aina uuesti samu hooldekodust kaotsi läinud patsiente otsib. Möödunud aastal sai politsei Eesti peale kokku umbes 200 ehk keskmiselt üle päeva teate järjekordsest hooldekodu elanikust, kes lahkus teadmata suunas. Paljud kaovad aasta vältel mitu korda ning nende elu võib ea või terviseprobleemide tõttu abi saamata ohtu sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles