KÜSITLUS: nädal aega tagasi algas suvi. Milliseid suvemõnusid olete jõudnud juba nautida?

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Angela Jaagomäe
Angela Jaagomäe Foto: Tomi Saluveer

Angela Jaagomäe, lasteaiaõpetaja

«Ujumas oleme saanud käia, päikest oleme ka saanud – sooja on juba mõnusalt olnud. Praegune väike vihm kulus täitsa marjaks ära, nii ei pea iga päev aiamaad kastma. Päike hakkab ise külge, sellega ei ole probleemi.»

Agu Oppar
Agu Oppar Foto: Tomi Saluveer

Agu Oppar, riigiametnik

«Olen nautinud ujumist ja heinategu, päikest on seni jätkunud. Olen käinud ujumas nii saunaskäigu ajal kui ka niisama ennast vette kastmas. Suvel on nii palju tööd, tuleb ka loomadega tegeleda. Rogosis plaanime minna mõisapäevadele.»

Iivi Maspanov
Iivi Maspanov Foto: Tomi Saluveer

Iivi Maspanov, õpetaja

«Olen saanud ujuda ja maasikaid süüa, suvel on need kõige tähtsamad asjad. Soovitaks teistelegi suvel ennast karastada ja marju süüa, koguda talvevarusid. Sooja ja päikest on olnud. Surnuaiad olid ka jaanipäeva ajal väga ilusad, küünlad põlesid – rahvas ikkagi austab vanu traditsioone.»

Ander Lepaste
Ander Lepaste Foto: Tomi Saluveer

Ander Lepaste, kaitseväelane

«Ujumas on küll juba käidud. Olen Setomaalt ja olen praegu Eestis tööd teinud. Päevitus tuleb tööd tehes iseenesest – selleks ei ole vaja randa minna. Rannas käimiseks eraldi aega ei ole.»

Heino Riidma
Heino Riidma Foto: Tomi Saluveer

Heino Riidma, talumees

«Tõusen hommikul pool viis, võtan kastekannud ja lähen küüni taha kastma. Edasi trimmerdamine ja muud tööd kuni lõunani välja. Siis väike puhkus ja vaatan, milliseid töid veel on vaja teha. Selline on taluelu. Ujumas käin poole kilomeetri kaugusel Mustjärves. Hüppan sisse, tulen välja ja raputan, siis püüan kala.»

Helmut Morgenson
Helmut Morgenson Foto: Tomi Saluveer

Helmut Morgenson, töötu

«Ilmad on ilusad olnud, aga ujumas pole veel käinud. Vana-Antslas on meil tegelikult väga ilus ujumiskoht. Saunas on küll käidud. Päikest võtan niisama, kui tööd teen. Olen Antsla kandist, suveplaanid sõltuvad ilmadest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles