Rivo Noorkõiv: Kagu-Eesti rahvaarvu võivad tulevikus tõsta Hiina kliimapagulased (6)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Rivo Noorkõiv ütles, et vägisi Lõuna-Eestit inimeste ja asutustega ilmselt täita ei saa. Nagu näitab nõukogude aja kogemus: kolhoosikeskused, mis on vales kohas, hääbuvad varem või hiljem. 
Rivo Noorkõiv ütles, et vägisi Lõuna-Eestit inimeste ja asutustega ilmselt täita ei saa. Nagu näitab nõukogude aja kogemus: kolhoosikeskused, mis on vales kohas, hääbuvad varem või hiljem. Foto: Eero Vabamägi

Regionaalarengu ekspert Rivo Noorkõiv tõdeb, et kuigi linnastumine on osalt paratamatu, saab maal ühistegevuse ja nutikate lahenduste abil siiski sündimust suurendada. Kas Kagu-Eesti rahvaarvu vähenemine põhjustab lõpuks siinse elu väljasuremise, sõltub aga ka näiteks Hiinas toimuvast.

Statistikaameti prognoosi järgi väheneb Põlva-, Valga- ja Võrumaa elanike arv järgmisel veerandsajandil umbes 25 000 võrra, üle 89 000 elaniku pealt alla 64 000. On see teie hinnangul täpne arv?

See on tehtud praeguse parima teadmise järgi. Aga teatud asju saame ise muuta ja osa arengusuundi ei pruugi me praegu teada. Tehnoloogia areng ja inimeste mobiilsus annab uusi võimalusi elu- ja töökoha valikul. Ka ärimudelid ja väärtushinnangud muutuvad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles