Eesti naismaastikuratturid on tegemas ajalugu ja liiguvad olümpia suunas

LEPM
Copy
Janika Lõiv (710) startimas
Janika Lõiv (710) startimas Foto: Erakogu

Kaheaastase kvalifikatsiooniperioodi esimene pool on lõppenud ning Eesti naismaastikuratturid hoiavad 21. kohta, mis tagaks antud hetkel koha 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele.

Varem ei ole ükski eestlanna olümpiakrossis olümpial osalenud. Eesti on kogunud aasta jooksul 1586 punkti ning arvesse on läinud Janika Lõivu (756), Maaris Meieri (422) ja Greete Steinburgi (408) punktid.

Enim punkte korjanud ja olümpiakohta kindlustav Lõiv tõdes, et selline seis tuli natuke üllatusena, sest enne viimast MK-etappi tundus, et Hispaania jääb Eesti ette. Eesti valitsev olümpiakrossi meister näitas aga Tšehhis Nove Mesto MK etapil karjääri parimat sõitu ning lõpetas kõrgel 21. kohal, kuhu pole varem ükski Eesti naismaastikukrossisõitja jõudnud. Selle tulemusega tõusiski Eesti Hispaaniast mööda. Võimalust olümpiale jõuda peab eestlanna täiesti reaalseks.

Lõiv usub, et Eestile olümpiakoha tagamisel saab määravaks, kui palju on võimalik käia välismaal võistlemas ja kuidas kellelgi vorm on. Kuna ressursid ja võimalused on piiratud, siis on oluline ka õigete võistluste valimine ja võimaluse korral ühiselt võistlemas käimine. Lõiv ise planeerib parimas hoos olla aga alles hooaja teises pooles. "Hooaeg on väga pikk ja suurem osa on sellest alles ees. Olen endale seadnud eesmärgi võistelda võimalikult stabiilselt läbi terve aasta," ütles Lõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles